Verzekeren

Wel of geen uitvaartverzekering

Bij een uitvaart kan de vraag of de overledene wel of niet beschikt over een uitvaartverzekering belangrijk zijn. De kosten van een uitvaart zijn de laatste jaren gestegen.

Indien er sprake is van een uitvaartverzekering is het belangrijk te weten hoe de overledene verzekerd was; deze details staan omschreven in de verzekeringspolis.

Bij een uitvaartverzekering kunt u kiezen tussen een uitkering in geld of een uitkering in natura.

Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de gehele begrafenis of crematie geregeld en betaald volgens de voorwaarden van de polis van de desbetreffende verzekeraar.

Bij de uitkering in geld kunt u de uitkering aanwenden om de uitvaartnota te betalen.

Uitvaartverzekeraars werken vaak samen met een vaste uitvaartonderneming of bieden deze dienst zelf aan.

Bij veel mensen ontstaat daardoor de misvatting dat het verplicht is om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar, maar niets is echter minder waar!

U bepaalt dus zelf wie de uitvaart verzorgt.

Silentis Uitvaartverzorging werkt samen met diverse verzekeringsmaatschappijen.


Neem contact met ons op

envelop

Condoleance register

Silentis biedt u nu de mogelijkheid om een online condoleance register aan te maken. U bepaalt zelf of u deze openbaar stelt of alleen aan familie, vrienden en kennissen rond stuurt.

lees meer…

tarieven

Checklist

naast het verzorgen van de uitvaart ook heel wat administratief werk met zich mee, onze checklist geeft een duidelijk overzicht van alle zaken die geregeld moeten worden.

naar de checklist…